Description
Descriere – Oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti.
– Ceaiul matcha este o pudra delicata obtinuta prin macinarea frunzelor de ceai verde, care se amesteca cu apa fierbinte dand nastere unui ceai cu o aroma deosebita.
– Sortiment unic de ceai japonez, matcha este folosit in ceremonia traditionala a ceaiului.
– Poate fi utilizat ca ceai sau in diferite preparate culinare.
Proprietati – Spre deosebire de ceaiul verde obisnuit, in cazul caruia apa reuseste sa extraga doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de ceai, pudra de matcha obtinuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice.
– Pentru productia ceaiului matcha, cultivatorii japonezi usuca mai intai plantele, apoi le transforma intr-un praf de un verde vibrant, prin frecarea acestora intre doua pietre.
– Printre beneficiile sale se numara: stimularea metabolismului si arderea grasimilor, detoxifierea naturala a corpului, combaterea virozelor si bacteriilor, scaderea nivelului de colesterol, energizarea organismului, proprietati antiage.
– De 10 ori mai puternic ca valoare nutritionala si antioxidanti decat orice ceai verde.
– Contine minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti.
– Are un continut ridicat de clorofila.
Continut – O cutie contine 40g de ceai matcha, produs certificat ecologic PL-EKO-03.
– Ingrediente: pudra din frunze de ceai matcha*. *=din agricultura ecologica.
– Produs 100% din ingrediente cultivate ecologic.
Consum – Pentru a respecta intrutotul traditia japoneza a ceaiului matcha, amestecati pudra de matcha cu atentie cu apa fierbinte, cu un tel din bambus, pana se omogenizeaza foarte bine si apoi, savurati ceaiul dintr-un “chawan”, un vas special pentru aceasta ceremonie.
– Pudra de matcha este deja folosita si in moduri creative in restaurante, deoarece da un gust caracteristic si o culoare verde foarte placuta preparatelor.
– Poate fi infuzata in cocktail-uri, in latte-uri, presarata peste mancaruri si chiar ca ingredient in deserturi, de la macarons la torturi.
Reviews
There are no reviews yet.