Matcha Pudra Bio, 60g – Obio

Matcha pudra bio, 60g – Obio    Ceaiul Matcha este consumat de japonezi de mii de ani pentru proprietatile sale antioxidante. Frunzele de ceai verde sunt atent selectionate, uscate, si macinate foarte fin. Sugestie pentru prepararea ceaiului matcha: adaugati intr-o cana 1 lingurita de matcha, peste care turnati apa fierbinte, aproape de punctul de fierbere. Amestecati bine, ideal cu un dispozitiv special din lemn pentru matcha, dar in lipsa se poate folosi o lingurita. Serviti cald. Puteti creste sau micsora doza de matcha din ceai dupa propriul gust. Ustensile recomandate: Pamatuf – matura din bambus pentru ceaiul matcha   Ingrediente: 100% frunze de ceai verde macinate* *din agricultura ecologica   Valori nutritionale/100g: Energie: 1528Kj/ 362Kcal Grasimi: 4.5g din care saturate 0.4g Carbohidrati: 45g din care zaharuri 1g Proteine: 9.3g Fibre: 24.6g Saruri: 0.05g   Produs certificat ecologic   Gramaj: 60g   MATCHA Matcha este un tip de ceai verde pulverizat, facut din frunzele plantei Camellia sinensis, aceleasi specii de plante folosite pentru a face ceai negru, ceai oolong, ceai alb si alte tipuri de ceai verde. Folosit in ceremoniile traditionale de ceai japonez, Matcha a devenit un favorit al cunoscatorilor de ceai.Matcha este pulbere fin macinata din frunze de ceai verde cultivate si prelucrate special. Este special in doua aspecte pe de o parte al agriculturii si pe de alta parte al prelucrarii: plantele de ceai verde pentru matcha sunt umbrite pentru aproximativ trei saptamani inainte de recoltare, iar tulpinile si venele sunt indepartate in procesare. In timpul cresterii umbrite, planta Camellia sinensis produce mai multa teanina si cofeina. Forma pudra de matcha este consumata diferit fata de frunzele de ceai sau de plicurile de ceai si este dizolvata intr-un lichid, de obicei apa sau lapte. Ceremonia traditionala de ceai japonez se concentreaza pe pregatirea, servirea si consumul de matcha ca ceai fierbinte si intruchipeaza un stil spiritual meditativ. In vremurile moderne, Matcha a ajuns, de asemenea, sa fie folosit pentru a aroma ,pentru a vopsii alimente cum ar fi fideaua mochi si soba, pentru a produce inghetata de ceai verde, latte matcha si o varietate de produse de cofetarie japoneza wagashi. Spre deosebire de ceaiul verde facut din frunze sau frunze intregi, pulberea frunzei matcha este fin macinata si pentru a fi consumata se amesteca in apa fierbinte . De ce oamenii beau Matcha? Are putere antioxidanta mult mai mare decat alte ceaiuri. In plus, matcha are capacitatea sa scada colesterolul si tensiunea arteriala, sa sporeasca starea de spirit si functia cognitiva, sa sporeasca energia, sa promoveze scaderea in greutate si sa mentina nivelurile de zahar din sange sub control. Unii oameni beau latte matcha si ceai ca un substitut pentru cafea. Matcha poate fi clasificata in trei clase: Stilul ceremonial: Aceasta este cea mai inalta calitate utilizata in special in ceremoniile de ceai si in templele budiste. Matcha este fin macinata intr-o pulbere de catre mori de piatra de granit. Este de inalta calitate, dar scumpa. Clasa premium: ceai verde de inalta calitate, care are continutul nutritional complet si foloseste frunze de ceai din partea superioara a ceaiului. Cel mai bun produs pentru consumul zilnic si contine intreaga gama de antioxidanti, vitamine si minerale .Se caracterizeaza printr-o aroma proaspata, subtila. Gatit / grad culinar: Cel mai ieftin dintre toate derivatele,potrivit pentru gatit. Putin amar datorita folosirii frunzelor mai jos situate pe planta ceaiului verde. Are Matcha intr-adevar beneficii pentru sanatate? Beneficiile ceaiului Matcha: Ceaiul Matcha depaseste prin calitati nutritive multe tipuri de ceai verde,este plin de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti. Oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti. Drept urmare, ceaiul Matcha are o multime de efecte benefice asupra organismului: lupta cu cancerul, stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului si iti face plinul de energie. Daca apa reuseste sa extraga doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de Matcha, pudra, facuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice. Tocmai de aceea se considera ca Matcha este cel mai sanatos ceai pe care il poti bea in acest moment. Matcha contine vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E si K, precum si numeroase urme de minerale si aminoacidul teanina. Ca si in cazul altor ceaiuri, matcha are niveluri ridicate de antioxidanti cunoscuti sub denumirea de tanine, precum si de antioxidanti polifenoli numiti catehine, in principal unul numit galat de epigalocatehina, sau EGCG. Desi matcha contine cofeina, are de doua pana la trei ori mai putina decat ceaiul negru si o cincime pana la o zecime din cantitatea ce se gaseste in cafeaua la ibric. Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca ajuta la combaterea efectelor negative cauzate de catre moleculele daunatoare numite radicali liberi care au legatura cu multe boli cronice. Catehina EGCG s-a aratat promitatoare in lupta impotriva cancerului, diabetului, bolilor cardiovasculare, anumitor infectii virale, bolilor neurodegenerative si kilogramelor in plus. Un studiu de la University of Colorado, publicat in 2003, in„Journal of Chromatography”, a raportat ca in matcha, concentratia de EGCG este de 137 de ori mai mare decat in ceaiul verde popular comercializat in SUA si de cel putin trei ori mai mare decat in alte ceaiuri verzi. Compusii bogati in polifenoli ce se gasesc in matcha si in alte alimente pe baza de plante din dieta contribuie la diminuarea riscului de boli cronice, precum diabetul, osteoporoza si cancerul; de asemenea, acestia ajuta in mentinerea sanatatii creierului pe masura ce inaintati in varsta. In plus, polifenolii din plante sunt adesea laudati pentru rolul lor in sanatatea inimii; acestia lupta impotriva rigidizarii arterelor, cunoscuta in termeni medicali ca „ateroscleroza”, dupa cum precizeaza un articol publicat in noiembrie 2009, in revista Oxidative Medicine and Cullular Longevity. Ateroscleroza determina ingustarea si blocarea arterelor, fapt ce poate duce la atac de inima sau infarct.Alte moduri prin care polifenolii va pot proteja inima includ cresterea nivelului de colesterol bun, reducerea inflamatiei si imbunatatirea circulatiei arteriale prin prevenirea formarii de cheaguri. Ceaiul matcha ajuta la slabire Antioxidantul principal din ceaiul verde –EGCG–este potential legat de beneficiile ce duc la slabit, iar matcha are mai multe decat ceaiul verde obisnuit. EGCG din matcha va poate creste metabolismul in timpul exercitiilor fizice de intensitate medie, incurajind astfel scaderea in greutate, dupa cum sugereaza diverse studii. In medie, extractul de ceai verde a crescut capacitatea de ardere a grasimilor cu 17 procente atunci cand participantii la studiu au mers cu bicicleta timp de 30 de minute. Vestea buna este ca, potrivit studiilor publicate in martie 2008, in American Journal of Clinical Nutrition, intr-o ceasca sau doua de ceai matcha se gaseste aceeasi cantitate de EGCG utilizata in studiu. Relaxare psihica L-teanina este un aminoacid ce se gaseste aproape exclusiv in planta de ceai camellia sinesis si poate induce unde alfa ce se dobandesc de obicei doar prin meditatie. In aceasta stare a mintii, are loc calmarea asociata cu claritatea si vigilenta mentala, insa intr-o stare generala de relaxare. L-teanina combate efectele stimulatoare ale cofeinei si ajuta la scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea memoriei, reducerea simptomelor premenstruale si a stresului, mentioneaza aceeasi sursa. De obicei, efectele L-teaninei incep sa se manifeste la o jumatate de ora dupa consumul unei cesti de ceai matcha si se pot mentine pentru opt pana la 12 ore. Detoxifierea organismului cu ceai matcha Ceaiul isi are originea in frunze, care isi iau culoarea dintr-o substanta numita clorofila.Clorofila contribuie la eliminarea din organism a metalelor grele si toxinelor. Spre deosebire de ceaiurile din care sunt scoase frunzele odata ce sunt preparate, ceaiul verde matcha este obtinut din pudra.Consumul de pudra de ceai verde favorizeaza imbogatirea ceaiului cu proprietatile detoxifiante ale clorofilei. Aceasta ajuta si la echilibrarea nivelului pH-ului in sange si detine proprietati antibacteriene. Cofeina cu eliberare lenta pentru energie indelungata Ceaiul matcha este bogat in cofeina, insa aceasta actioneaza diferit de cea care se gaseste in alte ceaiuri si in cafea.Cofeina din ceaiul matcha se ataseaza de catehine si este eliberata lent in fluxul sanguin, pe masura ce catehinele se descompun. Acest lucru ofera consumatorului energie sustenabila si nu explozii de energie intensa, urmate de scaderi bruste. Acest proces, alaturi de L-teanina, furnizeaza organismului un stimul mai putin discordant din partea cofeinei. Desi cercetarile privind beneficiile specifice pentru sanatate ale matcha sunt inca limitate, unele studii sugereaza clar : consumul regulat de ceai verde, in general, poate ajuta la protejarea anumitor conditii de sanatate. De exemplu, ceaiul verde pare sa previna afectarea cognitiva legata de varsta, reducerea colesterolului LDL si reducerea riscului de osteoporoza si alte afectiuni cum ar fi cancerul de prostata. Daca aveti in vedere utilizarea Matcha pentru o anumita afectiune, asigurati-va si consultati mai intai medicul dumneavoastra. Cum prepari Matcha? Pentru a face matcha, adaugati o lingurita de pudra matcha intr-un castron. Adaugati 125 ml de apa fierbinte care nu a atins inca punctul de fierbere. In scurt timp, amestecati pana ce ceaiul este bine amestecat cu un strat spumant pe partea de sus. Se toarna intr-o ceasca. Nu exista nici o indoiala ca matcha poate fi gustos in ceai, smoothies, latte matcha. Pregatiti Iced Matcha Latte ( reteta preluata ) Ingrediente: • 1 lingurita ceai Matcha • ½ ceasca apa fierbinte • Un pahar lapte rece • Optional: indulcitor natural • Optional: 1 lingurita sirop de vanilie • Cuburi de gheata Mod de preparare: 1. Amesteca pudra de Matcha cu apa fierbinte. In mod traditional se foloseste o maturica special pentru prepararea ceaiului Matcha, cu care se traseaza miscari in zig-zag. 2. Adauga indulcitorul si siropul de vanilie (daca doresti) si laptele, si amesteca intr-un blender. 3. Adauga si cuburile de gheata si continua sa amesteci in blender pana ce latte-ul Matcha ajunge la consistenta dorita.

SKU: 937 Categories: , Tags: , , , , , ,

Description

Matcha pudra bio, 60g – Obio    Ceaiul Matcha este consumat de japonezi de mii de ani pentru proprietatile sale antioxidante. Frunzele de ceai verde sunt atent selectionate, uscate, si macinate foarte fin. Sugestie pentru prepararea ceaiului matcha: adaugati intr-o cana 1 lingurita de matcha, peste care turnati apa fierbinte, aproape de punctul de fierbere. Amestecati bine, ideal cu un dispozitiv special din lemn pentru matcha, dar in lipsa se poate folosi o lingurita. Serviti cald. Puteti creste sau micsora doza de matcha din ceai dupa propriul gust. Ustensile recomandate: Pamatuf – matura din bambus pentru ceaiul matcha   Ingrediente: 100% frunze de ceai verde macinate* *din agricultura ecologica   Valori nutritionale/100g: Energie: 1528Kj/ 362Kcal Grasimi: 4.5g din care saturate 0.4g Carbohidrati: 45g din care zaharuri 1g Proteine: 9.3g Fibre: 24.6g Saruri: 0.05g   Produs certificat ecologic   Gramaj: 60g   MATCHA Matcha este un tip de ceai verde pulverizat, facut din frunzele plantei Camellia sinensis, aceleasi specii de plante folosite pentru a face ceai negru, ceai oolong, ceai alb si alte tipuri de ceai verde. Folosit in ceremoniile traditionale de ceai japonez, Matcha a devenit un favorit al cunoscatorilor de ceai.Matcha este pulbere fin macinata din frunze de ceai verde cultivate si prelucrate special. Este special in doua aspecte pe de o parte al agriculturii si pe de alta parte al prelucrarii: plantele de ceai verde pentru matcha sunt umbrite pentru aproximativ trei saptamani inainte de recoltare, iar tulpinile si venele sunt indepartate in procesare. In timpul cresterii umbrite, planta Camellia sinensis produce mai multa teanina si cofeina. Forma pudra de matcha este consumata diferit fata de frunzele de ceai sau de plicurile de ceai si este dizolvata intr-un lichid, de obicei apa sau lapte. Ceremonia traditionala de ceai japonez se concentreaza pe pregatirea, servirea si consumul de matcha ca ceai fierbinte si intruchipeaza un stil spiritual meditativ. In vremurile moderne, Matcha a ajuns, de asemenea, sa fie folosit pentru a aroma ,pentru a vopsii alimente cum ar fi fideaua mochi si soba, pentru a produce inghetata de ceai verde, latte matcha si o varietate de produse de cofetarie japoneza wagashi. Spre deosebire de ceaiul verde facut din frunze sau frunze intregi, pulberea frunzei matcha este fin macinata si pentru a fi consumata se amesteca in apa fierbinte . De ce oamenii beau Matcha? Are putere antioxidanta mult mai mare decat alte ceaiuri. In plus, matcha are capacitatea sa scada colesterolul si tensiunea arteriala, sa sporeasca starea de spirit si functia cognitiva, sa sporeasca energia, sa promoveze scaderea in greutate si sa mentina nivelurile de zahar din sange sub control. Unii oameni beau latte matcha si ceai ca un substitut pentru cafea. Matcha poate fi clasificata in trei clase: Stilul ceremonial: Aceasta este cea mai inalta calitate utilizata in special in ceremoniile de ceai si in templele budiste. Matcha este fin macinata intr-o pulbere de catre mori de piatra de granit. Este de inalta calitate, dar scumpa. Clasa premium: ceai verde de inalta calitate, care are continutul nutritional complet si foloseste frunze de ceai din partea superioara a ceaiului. Cel mai bun produs pentru consumul zilnic si contine intreaga gama de antioxidanti, vitamine si minerale .Se caracterizeaza printr-o aroma proaspata, subtila. Gatit / grad culinar: Cel mai ieftin dintre toate derivatele,potrivit pentru gatit. Putin amar datorita folosirii frunzelor mai jos situate pe planta ceaiului verde. Are Matcha intr-adevar beneficii pentru sanatate? Beneficiile ceaiului Matcha: Ceaiul Matcha depaseste prin calitati nutritive multe tipuri de ceai verde,este plin de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti. Oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti. Drept urmare, ceaiul Matcha are o multime de efecte benefice asupra organismului: lupta cu cancerul, stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului si iti face plinul de energie. Daca apa reuseste sa extraga doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de Matcha, pudra, facuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice. Tocmai de aceea se considera ca Matcha este cel mai sanatos ceai pe care il poti bea in acest moment. Matcha contine vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E si K, precum si numeroase urme de minerale si aminoacidul teanina. Ca si in cazul altor ceaiuri, matcha are niveluri ridicate de antioxidanti cunoscuti sub denumirea de tanine, precum si de antioxidanti polifenoli numiti catehine, in principal unul numit galat de epigalocatehina, sau EGCG. Desi matcha contine cofeina, are de doua pana la trei ori mai putina decat ceaiul negru si o cincime pana la o zecime din cantitatea ce se gaseste in cafeaua la ibric. Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca ajuta la combaterea efectelor negative cauzate de catre moleculele daunatoare numite radicali liberi care au legatura cu multe boli cronice. Catehina EGCG s-a aratat promitatoare in lupta impotriva cancerului, diabetului, bolilor cardiovasculare, anumitor infectii virale, bolilor neurodegenerative si kilogramelor in plus. Un studiu de la University of Colorado, publicat in 2003, in„Journal of Chromatography”, a raportat ca in matcha, concentratia de EGCG este de 137 de ori mai mare decat in ceaiul verde popular comercializat in SUA si de cel putin trei ori mai mare decat in alte ceaiuri verzi. Compusii bogati in polifenoli ce se gasesc in matcha si in alte alimente pe baza de plante din dieta contribuie la diminuarea riscului de boli cronice, precum diabetul, osteoporoza si cancerul; de asemenea, acestia ajuta in mentinerea sanatatii creierului pe masura ce inaintati in varsta. In plus, polifenolii din plante sunt adesea laudati pentru rolul lor in sanatatea inimii; acestia lupta impotriva rigidizarii arterelor, cunoscuta in termeni medicali ca „ateroscleroza”, dupa cum precizeaza un articol publicat in noiembrie 2009, in revista Oxidative Medicine and Cullular Longevity. Ateroscleroza determina ingustarea si blocarea arterelor, fapt ce poate duce la atac de inima sau infarct.Alte moduri prin care polifenolii va pot proteja inima includ cresterea nivelului de colesterol bun, reducerea inflamatiei si imbunatatirea circulatiei arteriale prin prevenirea formarii de cheaguri. Ceaiul matcha ajuta la slabire Antioxidantul principal din ceaiul verde –EGCG–este potential legat de beneficiile ce duc la slabit, iar matcha are mai multe decat ceaiul verde obisnuit. EGCG din matcha va poate creste metabolismul in timpul exercitiilor fizice de intensitate medie, incurajind astfel scaderea in greutate, dupa cum sugereaza diverse studii. In medie, extractul de ceai verde a crescut capacitatea de ardere a grasimilor cu 17 procente atunci cand participantii la studiu au mers cu bicicleta timp de 30 de minute. Vestea buna este ca, potrivit studiilor publicate in martie 2008, in American Journal of Clinical Nutrition, intr-o ceasca sau doua de ceai matcha se gaseste aceeasi cantitate de EGCG utilizata in studiu. Relaxare psihica L-teanina este un aminoacid ce se gaseste aproape exclusiv in planta de ceai camellia sinesis si poate induce unde alfa ce se dobandesc de obicei doar prin meditatie. In aceasta stare a mintii, are loc calmarea asociata cu claritatea si vigilenta mentala, insa intr-o stare generala de relaxare. L-teanina combate efectele stimulatoare ale cofeinei si ajuta la scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea memoriei, reducerea simptomelor premenstruale si a stresului, mentioneaza aceeasi sursa. De obicei, efectele L-teaninei incep sa se manifeste la o jumatate de ora dupa consumul unei cesti de ceai matcha si se pot mentine pentru opt pana la 12 ore. Detoxifierea organismului cu ceai matcha Ceaiul isi are originea in frunze, care isi iau culoarea dintr-o substanta numita clorofila.Clorofila contribuie la eliminarea din organism a metalelor grele si toxinelor. Spre deosebire de ceaiurile din care sunt scoase frunzele odata ce sunt preparate, ceaiul verde matcha este obtinut din pudra.Consumul de pudra de ceai verde favorizeaza imbogatirea ceaiului cu proprietatile detoxifiante ale clorofilei. Aceasta ajuta si la echilibrarea nivelului pH-ului in sange si detine proprietati antibacteriene. Cofeina cu eliberare lenta pentru energie indelungata Ceaiul matcha este bogat in cofeina, insa aceasta actioneaza diferit de cea care se gaseste in alte ceaiuri si in cafea.Cofeina din ceaiul matcha se ataseaza de catehine si este eliberata lent in fluxul sanguin, pe masura ce catehinele se descompun. Acest lucru ofera consumatorului energie sustenabila si nu explozii de energie intensa, urmate de scaderi bruste. Acest proces, alaturi de L-teanina, furnizeaza organismului un stimul mai putin discordant din partea cofeinei. Desi cercetarile privind beneficiile specifice pentru sanatate ale matcha sunt inca limitate, unele studii sugereaza clar : consumul regulat de ceai verde, in general, poate ajuta la protejarea anumitor conditii de sanatate. De exemplu, ceaiul verde pare sa previna afectarea cognitiva legata de varsta, reducerea colesterolului LDL si reducerea riscului de osteoporoza si alte afectiuni cum ar fi cancerul de prostata. Daca aveti in vedere utilizarea Matcha pentru o anumita afectiune, asigurati-va si consultati mai intai medicul dumneavoastra. Cum prepari Matcha? Pentru a face matcha, adaugati o lingurita de pudra matcha intr-un castron. Adaugati 125 ml de apa fierbinte care nu a atins inca punctul de fierbere. In scurt timp, amestecati pana ce ceaiul este bine amestecat cu un strat spumant pe partea de sus. Se toarna intr-o ceasca. Nu exista nici o indoiala ca matcha poate fi gustos in ceai, smoothies, latte matcha. Pregatiti Iced Matcha Latte ( reteta preluata ) Ingrediente: • 1 lingurita ceai Matcha • ½ ceasca apa fierbinte • Un pahar lapte rece • Optional: indulcitor natural • Optional: 1 lingurita sirop de vanilie • Cuburi de gheata Mod de preparare: 1. Amesteca pudra de Matcha cu apa fierbinte. In mod traditional se foloseste o maturica special pentru prepararea ceaiului Matcha, cu care se traseaza miscari in zig-zag. 2. Adauga indulcitorul si siropul de vanilie (daca doresti) si laptele, si amesteca intr-un blender. 3. Adauga si cuburile de gheata si continua sa amesteci in blender pana ce latte-ul Matcha ajunge la consistenta dorita.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Matcha Pudra Bio, 60g – Obio”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Matcha Pudra Bio, 60g - Obio